Wat is zingeving?

in Nieuws by Helden op Reis

In het leven van alle dag ligt onze focus op werk, gezin, vrienden, familie en helaas soms ook op zorgen. Het leven is als een rivier die dan weer eens sneller stroomt en dan weer eens langzamer. Vaak sneller dan ons lief is. We hebben dan nog weinig oog voor het landschap waar onze rivier doorheen stroom. Zingeving gaat over dat landschap. Wat staat er in dat landschap? Wat maakt het landschap zo uniek? Welke verborgen mooie plekken zijn er en waar wil je liever niet zijn?

De expeditie over zingeving laat je vertragen, om opnieuw te kijken naar de belangrijke elementen van het landschap van jouw leven. Liggen er bergen van verlangen achter de valleien van hoop? Zie je de paden van aanvaarding tussen de bossen van vertrouwen? Wat is daar en welke betekenis hebben die elementen? De expeditie nodigt je uit om te verstillen en te kijken naar deze elementen en verder uit te diepen. Maak opnieuw kennis met je eigen landschap. Bouw een dammetje in je rivier, sta stil, kijk om je heen en verwonder je over wat er om je heen is. Ga erheen, geef het aandacht en keer vervuld terug naar je rivier.

De expeditie zingeving maakt in al haar hoedanigheden gebruik van deze metafoor. We lopen een 2 daagse tocht langs de rivier de Ourthe. Regelmatig staan we stil in het landschap om daar de jou belangrijke thema’s verder te onderzoeken. Samen met anderen ben je onderweg. Samen reflecteren en inspireren.

Verlaat voor even de snelle stroming van je rivier en herontdek de landkaart van je leven. Neem de tijd om je vizier even te laten rusten en om je heen te kijken. Ga mee op deze bijzondere expeditie zingeving van Helden op Reis. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking. De expeditie over zingeving is van 8 tot 14 juli 2017 in Zweden. Meer info.