Even de weg kwijt…

in Heldenreis-verslag by Helden op Reis

Ik ben veel buiten. Soms zelfs heel veel. Dat heb je als je buiten in de natuur mensen mag coachen. Ik heb zelfs een eigen werk-bos. Dat bos is natuurlijk niet van mij, maar ik noem het mijn werk-bos, mijn outdoor-office. Ik ken nog lang niet elke boom, maar verdwalen doe ik er bijna nooit. Ik ben bijna nooit meer alléén in het bos. Niet in mijn werk-bos en niet in een ander bos. Terwijl ik dat wel erg fijn vind. Dus vorige week heb ik tijd gemaakt om weer eens alleen het bos in te gaan. Een nieuw bos: tussen Driebergen en Maarn. Voor kenners: de NS wandeling.

Het was mooi weer. Koud en strak blauw. Vroeg in de ochtend ging ik met warme thee en boterhammen op pad. Voor de zekerheid nog snel even de routebeschrijving uitgeprint en een kaart van de omgeving meegenomen. Het was fijn, alleen op pad. Ik merkte al snel dat het lang geleden was dat ik de tijd voor mezelf had gemaakt. Ik genoot van het landschap, van de koolmeesjes die gezellig van hot naar her vlogen en van een buizerd die groots en krachtig mijn pad kruiste. Al snel was ik de weg kwijt… ik lette meer op mijn omgeving dan op de route die ik moest volgen. Gelukkig heb ik aardig wat richtingsgevoel en met de kaart erbij kwam ik snel weer op mijn pad.

Dit fenomeen ‘de weg kwijt zijn’ herhaalde zich nog een keer of 3 deze ochtend en ik ontdekte de metafoor t.a.v. mijn eigen leven: aandacht hebben voor dat wat buiten me ligt en daarmee onvoldoende aandacht voor mijn eigen pad. En dan soms, al is het maar voor even, de weg kwijt raken… Hoe zorg jij er in jouw leven voor dat je je eigen pad blijft volgen? Hoe weet jij waar de richtingaanwijzers staan die je de juiste kant op wijzen? En wat leid jou af van je eigen route?

Ga ook eens met jezelf op pad, ik kan je aanraden! Kies een mooie wandeling (Driebergen – Maarn?!) en ga met jezelf op pad. Laat maar gebeuren wat er moet gebeuren en stel jezelf de vraag wat de boodschap is van wat gebeurt. Wil je nog meer? Dan kun je in Maart en April mee met de 3 daagse trainingsreis over Persoonlijk Leiderschap. Daar werken we met deze metafoor. In 2 dagen loop je een tocht in de Ardennen (en ben je bezig met vragen en opdrachten rondom je persoonlijk leiderschap) en op de 3e dag zet je je eigen pad uit. Kijk in onze Agenda voor data en meer informatie.